Wandkleden, Portretten in textiel en dieren van bont... en nog een aantal bronzen beelden.
MIJN NIEUWE WERK
Fotogalerij
Exposities
Yvonne Visser
Interviews TV Drenthe
Contact
Projecten
Yvonne Visser - Bronzen Beelden

NIEUWE PLEK, NIEUW WERK             Vorige Nieuwsbrief
23-9-19

In de zomer van 2018 vertrokken Henk en ik naParadijs precies 30 jaar uit Nijlande. (zie onze vorige nieuwsbrief) Inmiddels zijn we helemaal gewend aan deze nieuwe leefomgeving die ons ook heel veel moois te bieden heeft. Dat er geen nieuwe beelden meer gemaakt worden wil niet zeggen dat het creëren ook beëindigd is. Juist op onze nieuwe plek ging ik pas goed ervaren wat het “creëren” voor mij betekent omdat dat proces even stil stond. Het niet maken van “iets” voelt eigenlijk als niet meer eten. Op een gegeven moment ontstaat er een soort honger om weer aan iets creatiefs te beginnen.

Zo maak ik nu wandkleden en portretten in een ‘stof-plak-techniek’ en ik maak dieren van imitatiebont en klei. De overeenkomst met de bronzen beelden is natuurlijk dat er een beeld ontstaat. Of dit nu twee of drie dimensionaal is, of dat het van klei, was, brons of stof is, dat doet er voor mij niet toe.

WANDKLEDEN EN PORTRETTEN
 Aanleiding om met stof aan de gang te gaan is de grote hoeveelheid stoffen en sjaals die ik in de loop der jaren heb verzameld. Stoffen heb ik altijd bijzonder gevonden. Dat begon al vroeg omdat mijn opa in Helmond bij een textielfabriek werkte. Hij ontwierp er de batiks van Vlisco. Later heb ik zelf veel kleding gemaakt. Uit mijn verzameling stoffen knip ik kleine stukjes stof waarmee ik het werkstuk opbouw. Door de stof als verfstreken te benaderen vond ik een nieuwe manier om mijn ideeën vorm te geven. Ik schilder nu als het ware met stof. Het wandkleed ‘Paradijs” (boven) is mijn eerste experiment met deze stof-plak-techniek. De uitdaging om absoluut geen verf of andere middelen te gebruiken dan de stof en wat lijm vind ik spannend en leuk tegelijk. Dit heeft tot gevolg dat ik soms met een pincet te werk moet gaan om bv het oog in een portret te laten glanzen. Ik vind het ook leuk om in de toekomst portretten in opdracht te gaan maken en daarbij misschien persoonlijke stoffen van iemand te her-gebruiken.

De kinderportretten die ik in de dorpskerk van Haren exposeer zijn onze kleinkinderen. Elk kind met zijn eigen persoonlijke omgeving en knuffels.

DIEREN
De vogels van imitatiebont zijn wellicht een overgang van de driedimensionale bronzen beelden naar de tweedimensionale wandkleden en portretten.

UITNODIGING
Ik exposeer mijn nieuwe werk vrijdag 27 september van 12:00 tot 19:00 en zaterdag 28 september van 12:00 tot 17:00 in de Dorpskerk te Haren.
Daar bieden we ook de nog resterende bronzen beelden te koop aan, waaronder enkele 'eigen' exemplaren. (zie beschikbaarheid)

Op vrijdag zorgen onze vrienden Charlie Poppen en Yvonne Scholten, oftewel Duo Cortes / Duo Bamboozy voor de muziek.


ROUTE: Dorpskerk in t centrum van Haren Rijksstraatweg 188, 9752BR HAREN
Parkeren kan voor de Jumbo of op het Raadhuisplein.

WE HOPEN U WEER TE MOGEN ONTMOETEN !

Hartelijke groet, ook namens Yvonne Scholten en Charlie Poppen,

Yvonne Visser en Henk Mellema
06-41932911