Nieuwsbrief - Uitnodigingen - Prijslijst
HET ROER IS OM
Fotogalerij
Exposities
Yvonne Visser
Interviews TV Drenthe
Contact
Nieuwsbrief/prijzen
Projecten
Art-Melvy Gallery
Yvonne Visser - Bronzen Beelden

Yvonne Visser, Introductie
 

In mijn werk staat de mens centraal, maar toch beeld ik die zelden af. Dat het dierfiguren zijn komt door het feit dat deze zo veel wonderlijke verschijningsvormen hebben en dat geeft mij meer expressieve mogelijkheden. Dieren spreken mij ook zo aan omdat ze in hun onschuld meer in evenwicht met de natuur leven dan mensen.
Liefde voor de natuur combineer ik met een verlangen naar het aangename.
Kernwoorden zijn voor mij: vorm, relatie, lichaamstaal, beweging en dans.


Yvonne volgde van 1975 tot 1979 de opleiding handvaardigheid aan de Stadsacademie voor Beeldende Kunst in Maastricht. Daarna ging zij in Groningen wonen waar zij zich verder ontwikkelde in de richting Keramiek aan de Academie Minerva. Na enige jaren stapte zij over op de richting Vrij Schilderen waarin zij afstudeerde in 1985.

 

Tot 1989 exposeerde Yvonne voornamelijk met aquarellen. Toen volgde een periode van zoeken en experimenteren waarin zij veel reliëfs maakte van beschilderd keramisch materiaal en spiegelglas.

Sinds 1997 nemen bronsplastieken de belangrijkste plaats in.

Als u geinteresseerd bent kunt u per email op de de hoogte gehouden worden van nieuw werk of een uitnodiging ontvangen voor de volgende expositie. Klik daarvoor hier


Opleiding,

Stadsacademie Maastricht, MO Handvaardigheid 1978
Academie Minerva Groningen, 2 jr Keramiek waarna
Academie Minerva afgestudeerd Vrij Schilderen 1986

Klik hier voor adresgegevens.